Staranie
dobrane menu i efektownie podane dania, to jeden z atutów Glendorii.
Nasz Szef kuchni przygotowuje potrawy smaczne, aromatyczne
i eleganckie. Serwujemy klasyczny, prosty slow food. Wszystko
gotowane jest na bieżącą, na miejscu, z świeżych, jakościowych produktów.
Śniadanie 9-11
Na śniadania zawsze podajemy ciepłe danie np. omlet,
naleśniki lub jajecznicę. Codziennie jest coś innego. Później do stolika
serwujemy sery, wędliny, warzywa. W niektóre dni wędliny zastępują wędzone ryby.
Do tego wiejskie pieczywo, dżem i miód. Na barze płatki, mleko, sok, kawa,
herbata.
Ciasto 12-17
Między głównymi posiłkami zapraszamy do stodoły na kawę i świeżo pieczone ciasto domowe.
Obiadokolacja 18.00
Wieczorny posiłek składa się z pięciu podawanych do
stolika dań. Zaczynamy od amuse-bouche, dalej przystawka,
potem serwujemy zupę, następnie danie główne, a na koniec deser. Nasze
menu łączy smaki śródziemnomorskich kuchni z polską tradycją.
Staraliśmy się tak dobrać dania, żeby z jednej strony był oryginale z drugi
proste i pasujące do warmińskiej wsi.