Get Adobe Flash player

Rzeczy proste smakują najlepiej!

Staranie dobrane menu i efektownie podane dania, to jeden z atutów Glendorii. Serwujemy potrawy wyjątkowo smaczne, aromatyczne i eleganckie. Nasza propozycja to klasyczny, prosty  slow food, wszystko gotowane jest na bieżącą, na miejscu, z świeżych,  jakościowych produktów.

Na śniadania zawsze podajemy ciepłe danie np. omlet, naleśniki lub jajecznicę. Codziennie jest coś innego.  Później do stolika serwujemy sery, wędliny, warzywa. W niektóre dni wędliny zastępują wędzone ryby. Do tego wiejskie pieczywo, dżem i miód. Na barze czekają płatki, mleko, sok, kawa, herbata. 

Śniadanie można zjeść między godziną 9 a 11.

O godzinie 18 serwujemy elegancką obiadokolację.

Wieczorny posiłek składa się z pięciu  podawanych do stolika dań. Zaczynamy od amuse-bouche, dalej przystawka, potem serwujemy zupę, następnie danie główne, a na koniec deser. Nasze menu  łączy smaki śródziemnomorskich kuchni z polską tradycją. Staraliśmy się tak dobrać dania, żeby z jednej strony był oryginale z drugi proste i nieudziwnione. W rezultacie przy naszym stole doskonale poczują się zwolennicy modnych restauracji i Ci, którzy preferują bardziej klasyczne, domowe jedzenie.

Miejsca i sposobu podania posiłków z pewnością nie powstydziłyby się najlepsze restauracje. Nasza stodoła to wyjątkowa przestrzeń, do tego codziennie zmieniamy wystrój stołów, tak by najlepiej pasowały do podawanych potraw. Świeże kwiaty i świece dodatkowo uprzyjemniają czas spędzony przy stole. 

Raz w tygodniu organizujemy ognisko z pieczeniem tradycyjnych kiełbasek i ziemniaków. Jak to wygląda można zobaczyć tu - ognisko w Glendorii

W godzinach od 13 do 15 działa nasze bistro. W tym czasie zapraszamy na pizzę z pieca drzewnego, domowej roboty burgery, sałatki i inne drobne przekąski.

Do przygotowywania wszystkich dań używamy lokalnych produktów. Mamy ogród  warzywno- ziołowy, sad pełen owoców oraz stado szczęśliwych kur. Na talerze naszych Gości trafiają  grzyby, jagody i maliny zbierane w otaczających Glendorię lasach.  Mięso pochodzi z lokalnej ubojni, a ryby z zaprzyjaźnionej rybaczówki. Dla chętnych mamy zwykłe i zsiadłe mleko prosto od krowy.

Oferujemy również pełnowartościowe posiłki dla wegetarian i vegan.

Pascal Brodnicki, Andrzej Polan i Ania Starmach  zafascynowani Glendorią i smakiem naszej kuchni realizowali w stodole  swoje programy kulinarne. Zdjecia z planów można zobaczyć tu >>

UWAGA - nie prowadzimy restauracji dla osób z zewnątrz, jedzenie serwujemy jedynie mieszkającym w Glendorii Gościom. 

restauracja glendoriastodola slow foodromantyczna kolacja na mazurach