Nasz Szef kuchni przygotowuje potrawy smaczne, aromatyczne
i eleganckie. Serwujemy klasyczny, prosty slow food. Wszystko
gotowane jest na bieżącą, na miejscu, z świeżych, jakościowych produktów.
Na śniadania zawsze podajemy ciepłe danie np. omlet,
naleśniki lub jajecznicę. Codziennie jest coś innego. Później do stolika
serwujemy sery, wędliny, warzywa. W niektóre dni wędliny zastępują wędzone ryby.
Do tego wiejskie pieczywo, dżem i miód. Na barze płatki, mleko, sok, kawa,
herbata.
Między głównymi posiłkami zapraszamy do stodoły na kawę i świeżo pieczone ciasto domowe.
Wieczorny posiłek składa się z pięciu podawanych do
stolika dań. Zaczynamy od amuse-bouche, dalej przystawka,
potem serwujemy zupę, następnie danie główne, a na koniec deser. Nasze
menu łączy smaki śródziemnomorskich kuchni z polską tradycją.
Staraliśmy się tak dobrać dania, żeby z jednej strony był oryginale z drugi
proste i pasujące do warmińskiej wsi.
Miejsca i sposobu podania posiłków z pewnością nie powstydziłyby się najlepsze restauracje. Nasza stodoła to wyjątkowa przestrzeń, do tego codziennie zmieniamy nakrycia, tak by najlepiej pasowały do podawanych potraw. Świeże kwiaty i świece dodatkowo uprzyjemniają czas spędzony przy stole.
Podczas wakacji (lipiec-sierpień) raz w tygodniu organizujemy ognisko z pieczeniem tradycyjnych kiełbasek i ziemniaków. Nocny posiłek pod rozgwieżdżonym niebem smakuje rewelacyjnie!
Choć daleko nam do klasycznej, wegańskiej restauracji, Szef naszej kuchni jest gotowy na poważnie zmierzyć się z potrzebami wegetarian i vegan.
Strona internetowa glendoria.pl wykorzystuje pliki cookies. Pliki są wykorzystywane przez nas i naszych partnerów w przetwarzaniu danych w celach; statystycznych (mierzenia ruchu i skuteczności działań), reklamowych (personalizacji reklam) oraz funkcjonalnych (prawidłowego działania strony).